نقش ماهواره در به انحراف کشاندن جوانان
بدون شک، غرب به موازات کسب توانایی ها و اقتدار سرشار مادی و تکنیکی،در عرصه معنویت و مکارم اخلاقی،شدیداً به انحطاط گرایید است و بر این اساس نه تنها جوامع غرب،بلکه بیشتر جوامع بشری دستخوش بحران های گوناگون شده اند. از میان ابزارهایی که فرهنگ و تمدن های دیگر را به چالش های جدی کشانده،ماهواره است که با هدف تهاجم فرهنگی به دیگر کشورها در عرصه رسانه ها، جایی برای خود باز کرده است. ماهواره از جمله پدیده هایی است که وقتی پا در صحنه اجتماعی و سیاسی کشورمان گذاشت،عده ای را به طرفداران و مخالفان افراطی خود تبدیل کرد. به این موضوعات توجه کنید:...
بدون شک، غرب به موازات کسب توانایی ها و اقتدار سرشار مادی و تکنیکی،در عرصه معنویت و مکارم اخلاقی،شدیداً به انحطاط گرایید است و بر این اساس نه تنها جوامع غرب،بلکه بیشتر جوامع بشری دستخوش بحران های گوناگون شده اند.
از میان ابزارهایی که فرهنگ و تمدن های دیگر را به چالش های جدی کشانده،ماهواره است که با هدف تهاجم فرهنگی به دیگر کشورها در عرصه رسانه ها، جایی برای خود باز کرده است. ماهواره از جمله پدیده هایی است که وقتی پا در صحنه اجتماعی و سیاسی کشورمان گذاشت،عده ای را به طرفداران و مخالفان افراطی خود تبدیل کرد. به این موضوعات توجه کنید:
1- در پانزده سال گذشته معادل 80 سال جنگ سرد علیه ایران فعالیت های تخریبی رسانه ای انجام شده است
2- امروز چندین هزار شبکه ماهواره ای در ایران قابل دسترسی است
3- فعالیت چندین شبکه فارسی زبان در عرصه خبری و سیاسی که این شبکه ها عمدتا برانداز بوده و در راستای تضعیف نظام ولایت فقیه گام بر می دارند
4- شبکه هایی که با محوریت برنامه های فرهنگی کار می کنند با فرهنگ ایرانی اسلامی انطباق کامل ندارند
5- مجموع فارسی زبانان حداکثر 200 میلیون هستند اما این حجم فعالیت شبکه های ماهواره ای که هدف اصلی آن هم ایران است نظیر ندارد.
6- تنوع روز افزون شبکه ها،تنوع در سطوح مخاطبان،کیفیت بالای تصویر،سهولت نصب و بهره برداری از عوامل گرایش به استفاده از ماهواره است.
7- چندین شبکه فیلم سینمایی در ماهواره وجود دارد که تقریبا بالای بیست شبکه آن به زبان فارسی است.
8- وجود شبکه های خاص کودکان و نوجوانان،آگاهی از اخبار و تحلیل رویدادها،برنامه های علمی،پخش برنامه های ورزشی با حواشی جنجالی و ارائه مباحث آموزشی از دیگر عوامل گرایش به ماهواره محسوب می شود.
9- امروز متاسفانه چارچوب های اخلاقی در شبکه های ماهواره ای نقض می شود و وجود نزدیک به 100 شبکه پرنوگرافی نشان از بی قیدی در این محیط است.
10- بیش از 50 شبکه ماهواره ای در حال فعالیت مذهبی و دینی هستند که 10 شبکه آن به زبان فارسی است
11- ماهواره دارای آثار و پیامدهای مخربی همچون تاثیرات سیاسی و امنیتی علیه نظام اسلامی است
12- امورز ماهواره در عمل به اتاق جنگ دشمن علیه کشور تبدیل شده است که در این راستا از راهکارهای گوناگون استفاده می کند و حتی به پخش برنامه های ساخت نارنک های دستی در آشوب ها می بردازد
13- امروز تشکیک در پیشرفت های کشور،ترویج اسلام هراسی،شبهه افکنی ئراحکم الهی،تخریب جایگاه روحانیت،ترویج فرقه های نوظهور،ترویج زندگی غربی،اشاعه فرهنگ اباحه گری در دستور کار شبکه های ماهواره ای قرار گرفته است.
و….
دشمن آشکار ـ تهاجم خاموش
عصری که در آن قرار داریم،عصر ارتباطات و عصر سلطه پدیده رسانه بر زندگی انسان هاست.بی گمان برنامه های رادیویی و تلویزیونی موفق گشته اند افکار و عقاید انسان های بی شماری را دستخوش تغییر سازند.تمدن منحط غرب برای ترویج سکولاریسم اقدام به تاسیس هزاران شبکه رادیویی و تلویزیونی کرده است که به صورت شبانه روزی برنامه های گوناگون را با این هدف پخش می کنند.متاسفانه دست یابی به این شبکه ها در کشور ما به سادگی امکان پذیر است:زیرا امکان تهیه و دریافت وسایل ماهواره ای با سهولت و قیمت نازل فراهم آمده است.باید توجه داشت که وقتی سخن از ماهواره به میان می آید ابتدا مسائل ضد فرهنگی آن جلب توجه می کند،سپس مسائل سیاسی،علمی و ورزشی ایفای نقش می کنند.بیشتر شبکه های فارسی زبان ماهواره ای ، در یک تقسیم بندی معمول،به شبکه های سیاسی و غیر سیاسی تقسیم می شوند که بر اساس تحقیقات به عمل آمده تمامی این شبکه ها،با اجود هدف ها و سلیقه های گوناگون،در هجوم به مبانی دینی به طور جدی اشتراک دارند و هر کداک با ماموریتی خاص به مقابله با اسلام برخاسته اند.این هجوم چه آرام و چه خاموش آغاز شده باشد،اکنون شکل وسیع و جدی تری یافته است و بسیار حساب شده،اصول و پایه های اعتقادی مردم را هدف قرار داده و با دقت ماهرانه ای تمام گروه های مختلف جامعه را در برگرفته است.
آلوین تافلر،نویسنده و منتقد اجتماعی می نویسد:تکنولوژی ماهواره ای و دیگر رسانه های جدید،فرهنگ های ملی را از هم می پاشاند… و این ارتباط متقاطع،به هر حال تهدیدی است برای هویت ملی که حکومت ها برای مقاصد شخصی خود،سعی در حفظ و انتشار آن دارند.
گفتنی است،فرایند ارتباطات از راه دور و استفاده از ماهواره و دیگر رسانه های گروهی برای پخش امواج در سطح گسترده،شمشیری دو لبه است که می تواند پی آمدهای مثبت و منفی را به دنبال داشته باشد.الگو گزینی نوجوانان و جوانان از رسانه های تصویری در ده های اخیر توجه پژوهشگران روان شناسی را به خود جلب کرده است.آمارهای گذشته را که مرور می کنیم به این آسیب بیش از پیش متوجه می شویم. در سال 1377 از جمعیت 67 میلیونی کشور،حدود 35 % نوجوانان و جوانان به ماهواره دسترسی داشته اند و روزانه بین 2 تا 3 ساعت برنامه های این شبکه های ماهواره ای را تماشا می کردند.بالاترین میزان بهره مندی روزانه 5/4 ساعت و پایین ترین آن روزانه 1 ساعت برآورد شده است.
طبق آمار،73% از جوانان مراکز استان ها، به راحتی به ماهواره دسترسی دارند.جوانان تهرانی در استفاده از ماهواره رتبه نخست را دارند و پس ازآن،جوانان شهرها و روستاهای چهارمحال بختیاری و آذربایجان و سپس قم،خوزستان،سیستان و بلوچستان،یزد،خراسان و اردیبل در رتبه های بعدی کاربران ماهواره قرار می گیرند.
امروزه جوانان،زمان زیادی از شبانه روز را به تماشای برنامه های ماهواره اختصاص می دهند و همین امر سبب سستی بیشتر خانواده های ایرانی شده است.پس باید توجه داشت برنامه های ماهواه ای زمینه ساز مفاسد اخلاقی و اجتماعی است و بیشتر از آنکه برای نسل امروز و به طور کلی مردم مفید باشد،خطرناک و مضر است.و نوجوانان و جوانان امروزی برنامه های ماهواره ای را برای محتوای علمی و آموزنده آن نمی خواهند بلکه بیشتر تمایل به دیدن برنامه های مبتذل و مستهجن، که زمینه انحراف و سقوط اخلاقی در این برنامه ها برای قشر جوان بسیاز زیاد است می باشد.
تمدن عصر جدید که شکوفایی آن را پیوسته ناشی از حذف دین از صحنه زندگی فرد و اجتماع می شمارند ،حربه خطرناکی است که بر روح حساس و پرشور جوان اثر نامطلوبی بر جای می گذارد و یکی از روش های دیرین دشمن برای گسترش سلطه خویش،استفاده از باورهای انحرافی در برابر عقاید و ارزش های اسلام اصیل است.دشمنان می کوشند مذهب را که عامل بیداری،پویایی،ستم ستیزی،عدالت گستری و فراهم آورنده سعادت دنیا و آخرت است به عامل تحذیر،انزواطلبی،واپس گرایی،رهبانیت و امری شخصی تبدیل کنند. به تعبیر امام خمینی(ره) می خواهند “اسلام ناب محمدی(ص) را به اسلام آمریکایی مبدل سازند.” تاکید بر اختلاف های مذهبی،تکیه کردن افراطی بر تفاوت های شیعه و سنی،ترویج خرافه گرایی،ترویج مذهب های دروغین،تحریف مفاهیم والایی همچون،انتظار،توکل،دعا،قضا و قدر و تعبد و نیز ارائه نظریه های ویرانگر گوناگون علیه مذهب،همه و همه برای رسیدن به این هدف شوم سازماندهی و اجرا می شود. در واقع این شبکه های ماهواره ای با روش های به ظاهر علمی،دینی و حتی طنز،در سست کردن عقاید مردم می کوشند و این برنامه ها نسل کودک،نوجوان و الخصوص جوانان را به ابتذال می کشاند.
پاسخ دهید